Reijnhart Volièrebouw - Vogelkwekerij

Gaan kleuren met !

Ja welke keus maak je, alcohol markers of toch potloden ?

De alcohol markers zijn stiften met inkt en alcohol dus je gaat kleuren en je papier word nat van de alcohol en er blijft een kleur staan.door met een andere kleur er overheen te gaan vloeien de kleuren door elkaar en mengen zicht dit noemen we vloeien in elkaar over na het opdrogen ( wat zeer snel gebeurt ) kan je de bewegingen zien die je gedaan hebt . mits je wat oefend en dan is de inkt mooi met elkaar vermengt . ( blenden) als je elke dag 15 minuten kleurt leer je dit snel genoeg , daar bij is wat advies van de cursus erg welkom !

Dus de techniek van het gebruik van je markers is wel belangrijk, kijk zelf steeds critisch of maak een foto ervan met je mobiel zodat je kan inzoemen ,hierdoor word je bewust van wat en hoe je het gekleurt hebt.

Daarbij is de keuze papier ook heel belangrijk zeker als je begrijpt dat het nat word door de inkt en de kleuren samen moeten blenden. er zijn marker papier in de handel o.a. : X-press It blending card - perfect couloring paper van Holtz - strathmore marker paper.

Bij de cursus realistisch kleuren werk je je project af met potloden , fijnlijners je achtergrond kan je ook bewerken met bijvoorbeeld inkt wax enof waterbasis producten en of technieken

potloden / pencils  

Deze zijn er ook in verschillende kern materiaal . Dit wil zeggen dat de kern is gemaakt van oliebasis of wax basis

Eerlijk gezegt is het net wat je voorkeur hiervan is. maar  

De Prisma Premium; is een pencil op wax basis zacht en cremig , blend hierdoor ook heel goed, kleurrijk , 150 vershillende kleuren , gemakkelijk heel scherp aan te slijpen ,

De Faber -Castel Polychromos : is op olie basis is vettig , meer lichtvast in kleur , breekt minder snel , hoog kwaliteit kleur , meer natuurlijke kleuren in pichment , 120 verschillende kleuren

nadat je keuze hebt gemaakt met wat je gaat kleuren . komt het feit hoe moet je beginnen met een project ..

wat wil je met je project doen is dit een stempel of een plaatje voor een kaart of toch heerlijk groot op een A4 . print dit op de gewenste grote uit soms is het fijner om de digi niet in zwart te printen maar in een grijs tint . zodat het niet teveel aanwezig blijft na het kleuren. bekijk eerst wat er zoal op staat kleine details , en wat zit op de voorgrond en wat meer naar achteren in hoeveel lagen is een tekening opgebouwd om de voorste het lichtste te kleuren en het diepste wat donkerdere tinten.

er zijn vele volwassen kleurboeken en kleurboeken in pdf bestanden gemakkelijk bij het kopen via internet .deze kan je na betaling direct downloaden en opslaan op je pc . deze digi`s kan je groot en klein uitprinten of bewerken zodat je er een deel van uitgumt.

ik hoop dat je er wat van hebt opgestoken en veel plezier beleefd met je crafting , want het zal niet bij het kleuren alleen blijven.volg me op instagram " jeanny6994 " klik op een foto en daar onder staat tekst met een een simbool (dat zijn linken) klik daar op en je gaat naar een ander pagina waar je weer heel veel info ziet . bij vragen graag via instagram .

Heel veel plezier gewenstgive away.2 free dowload color page colorbook PDF version from Momogirl kopen via etsy.com